Om mig

Jag är Michael Nimstad, född 1961 och har varit med ett tag. Jag är gift och har två barn, bor i Skövde och är idag fristående konsult i det egna företaget Datsmin AB och är i huvudsak kontorschef i Silverspin AB.

De senaste åren har jag velat engagera mig mycket i olika saker, t.ex. i teater (har uppträtt i två uppsättningar med Skövde Operettsällskap) och i föreningsarbete (har varit ordförande i Friskis&Svettis Skövde i sex år, 2004-2010). Jag är fortfarande aktiv motionär på jympagolvet, vilket jag rekommenderar alla som vill må bra och som bryr sig om sin hälsa. Mer allsidig, nyttig och dessutom rolig träning är svårt att hitta.

Dock kopplar jag av mest när jag seglar, dvs far fram med miljövänlig vindkraft i ett samspel med naturen och helt utan stress. Tyvärr blir det inte så mycket, och min (ja det var min, inte familjens) första segelbåt har numera övertagits av en annan segelintresserad familj.

Under min bana genom arbetslivet har jag med intresse följt det som är bland det viktigaste för vår förutsättning att ha en bra ekonomi och fungerande företagsamhet och ett rättvist samhälle, dvs den politik som ständigt påverkar vår vardag. Det gäller i varierande omfattning naturligtvis både på lokal, nationell och internationell nivå. Jag har något svårt att förstå de som säger att de inte är intresserade av politik, eftersom den betyder så mycket för vår egen verksamhet. Är den för svårbegriplig för vissa, eller?

Jag har därför nu också aktiverat mig politiskt. Vi har ju bara ett liv där vi kan hjälpa till och påverka till ett bättre samhälle, så var rädd om tillfället! Jag gör detta för att jag för länge sedan tyckte att ska det vara någon mening med mitt liv så ska jag kunna såga, i slutet av livet, att jag har gjort skillnad, och jag har bidragit till en bättre värld.

Mina olika åsikter framgår nog ganska tydligt i olika inlägg som finns och kommer att finnas på bloggsidan, men naturligtvis finns ord som rättvisa, valfrihet och möjlighet att styra och utveckla våra liv med som ledord. Egenskaper som dessutom betyder mycket för mig är ansvar, kvalité, engagemang, ärlighet och uppriktighet, omtanke om medmänniskan och samhället.

Egenskaper jag skulle vilja utrota är egoism (mja, lite egoism är sunt och måste finnas!), falskhet, girighet, maktfullkomlighet, avundsjuka och inte minst brist på empati för medmänniska, samhälle och naturen runt om oss! Och så vill jag motverkar varje försök till överförmynderi, som att t.ex. staten eller andra vill bestämma hur jag ska leva mitt liv, så länge jag visar ansvar och respekt mot samhälle och andra.

”Staten ska inte förvalta människors angelägenheter, den ska skipa rätt mellan människor som förvaltar sina egna angelägenheter!”
(Walter Lippman)