Bidrag, inte försäkringar, Löfven!

Stefan Löfven sitter i Agenda och säger att A-kassan och sjukersättningen är försäkring, inte bidrag. ”Smarta försäkringar”, säger han. Det smarta är väl då att A-kassan är finansierad huvudsaklingen av skatteintäkter. Sjukersättningen betalas helt av skattepengar och det är inget jag kan välja om jag vill ha. Alltså, Löfven, du har fel, det är bidrag snarare än försäkringar.

Men, Stefan Löfven, det spelar ingen roll vad du kallar det. Genom att stimulera annat än arbete och hårdare beskatta arbete löser du inte ett enda jobb. Du säger att jobben är viktigast och ni ska fixa jobben. Men hur? Återinföra AMS-utbildningarna som inte lyckades? Ursäkta, men om man medvetet inte stimulerar arbete så får man vara medveten om att man inte heller löser jobben.

”Vi höjer skatterna, det är det vi gör.” Jaha? Big news.

”Vi ska minska klyftorna!” Ja, det är vänsterretorik från en pressad politiker. Sättet att nå det är att skrämma de som tjänar mest ut ur landet, så försvinner klyftan. Och skatten med den. Grattis.

Det var en otrevlig och avklädd Stefan Löfven i dagens SVT Agenda. Han saknade svar på sin egen politik och försökte håna den ekonomiska politik som av andra är bedömd som bäst i världen.

SVT Agenda 16 feb 2014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *